Skip to main content

Als particuliere opleiding wil je de waarde zichtbaar maken, NLQF helpt daarbij

Interview Niels Boszhard & Carla Stam (Boszhard Academie) door Naomi Waijers (NCP NLQF)

Iedereen die ooit voor een grote groep mensen heeft gestaan om een verhaal te vertellen, begrijpt het: presenteren is een vak. Voor dit vak bestond nog geen opleiding, tot Niels Boszhard de Boszhard Academie ontwikkelde. De Boszhard Academie wordt “dé springplank’’ voor jonge presentatoren genoemd. Zijn motto: “Als je een opleiding start, doe het dan goed”. Begin 2022 is de presentator opleiding ingeschaald op NLQF 6. Niels Boszhard en Carla Stam vertellen waarom zij voor NLQF gekozen hebben.

NLQF geeft vertrouwen in waarde van de opleiding

Niels en Carla leggen uit dat het NLQF de Boszhard Academie herkenbaarheid geeft aan het niveau van een opleiding en daarmee de waarde en zichtbaarheid verhoogt. Bij het afnemen van een particuliere opleiding, wil je zeker waar voor je geld, zo onderstreept Carla. NLQF geeft duidelijkheid, houvast en kwaliteit. Het mogen voeren van het NLQF-niveau toont aan dat de kwalificatie van een bepaald niveau is en dat het niveau op een kwalitatief goede wijze is vastgesteld. Dat geeft vertrouwen. Precies waar Carla en Niels naar op zoek waren.

Pittig proces met flinke kwaliteitsslag

“Ik wist heel erg wat ik wilde, qua inhoud. Door het hebben van een duidelijke visie, wisten we waar we het voor deden en waar we naartoe wilden” geeft Niels aan. Niels en Carla hebben het inschalen ervaren als een pittig proces, ze hebben expertise ingeschakeld om dit te kunnen doen.  Het intern borgen van de kwaliteit en de onderbouwing van de gemaakte keuzes voor de kwalificatie kosten best wel wat tijd, vraag je dus af: “wat kun je zelf en wat kun je uitbesteden”. De vragen en volgorde van het online aanvraagformulier geven wel sturing aan het proces van inschalen. “Je moet veel doen als je nog niets hebt”, maar door de focus op de opleiding is er een kwaliteitsslag gemaakt die gewaardeerd wordt door de studenten. Het proces kost tijd en energie, maar daaruit blijkt ook dat een NLQF niveau “echt iets waard is”. 

Opleiding heeft duidelijkere positie in de arbeidsmarkt dankzij NLQF

Inmiddels hebben de eerste studenten van de Academie hun diploma met de NLQF niveau 6 niveau-aanduiding ontvangen. Dit was een spannend moment: “we hebben er lang naar uitgekeken”. Het was al duidelijk voor de studenten wat dit NLQF niveau voor hen betekende en hoe het van toegevoegde waarde was. Zij zijn klaar om als presentator op gebied van media en entertainment aan de slag te gaan en met een kwalificatie die hen een sterke positie geeft.

niels