Skip to main content

Inzoomen op leeruitkomsten

NCP NLQF sloot 24 mei met zo’n 200 andere experts aan bij de workshop 'The shift to learning outcomes; Rhetoric or reality?' van Cedefop. Hierin werd het meest recente onderzoek naar de verschuiving naar leeruitkomsten toegelicht. Leeruitkomsten, die de basis vormen van de meeste Europese onderwijs- en opleidingssystemen, maakt onderwijs relevanter voor de behoeften van de arbeidsmarkt en individuen. Cedefop blijft voortbouwen op de discussies om het gebruik van leeruitkomsten voor verschillende doeleinden te analyseren. In een Europese werkgroep is de afgelopen twee jaar gewerkt aan een handleiding voor het uniform beschrijven van leeruitkomsten ten behoeve van nog betere vergelijkbaarheid. Deze handleiding zal ook terugkomen bij de verdiepende werksessie leeruitkomsten. Benieuwd wat je verder kan gebruiken bij het formuleren van leeruitkomsten? Meld je dan aan bij de werksessie op 17 oktober!”

Brug beroepsonderwijs en bedrijven

Met leeruitkomsten kunnen we een brug slaan tussen beroepsonderwijs en bedrijven. Door vaardigheden op een duidelijke, transparante en zichtbare manier te spellen, vertegenwoordigen leeruitkomsten een kans om zowel de werkgever als de leerling te versterken. Bij voltooiing van een leerproces moeten 'behaalde leerresultaten' immers aantoonbaar zijn bij de voltooiing van een leerproces.

NLQF en leeruitkomsten

Leeruitkomsten zijn ook belangrijk voor het NCP NLQF, omdat de inschaling in het NLQF plaatsvindt op basis van leeruitkomsten. Daarom geven wij regelmatig werksessies over leeruitkomsten. Zo zijn wij afgelopen maand met 40 deelnemers het gesprek aangegaan over de basis van leeruitkomsten. Benieuwd hoe je het beschrijven van leeruitkomsten aanpakt? In de verdiepende werksessie Leeruitkomsten van het NLQF ondersteunt het NCP NLQF je om te komen tot deze duidelijke en transparante manier van formuleren.

Aan de slag?

Ben je benieuwd naar onze verdiepende werksessie leeruitkomsten? Meer informatie vind je hier. Tijdens de sessie ondersteunt het NCP NLQF je om te komen tot deze duidelijke en transparante manier van formuleren.