Skip to main content

Webinar NLQF: kansen voor beroepsverenigingen en -registers op 14 oktober 2024

Het begrip NLQF (Nederlands Kwalificatieraamwerk) raakt steeds meer ingeburgerd in het opleidingslandschap en de arbeidsmarkt. En dat is positief! Het instrument bevordert de arbeidsmobiliteit, zowel nationaal als internationaal. Hoe? Door het niveau van alle soorten diploma’s of opleidingen inzichtelijk en vergelijkbaar te maken. Hoe gebeurt dat precies? En wat betekent dat voor beroepsverenigingen en registers?

Registers

De registers geven met NLQF meer zicht op het niveau van professionals en het gewenste opleidingsniveau. We gaan ervan uit dat eigenaren van registers ook de achterban van de juiste informatie willen voorzien en de kansen voor deelnemers om de juiste keuzes te kunnen maken willen vergroten. Welke non-formele kwalificaties nu zijn ingeschaald, kun je vinden in het NLQF register. Een mooi ander voorbeeld is het leeroverzicht van de overheid.

Webinar

Wat kan NLQF betekenen voor beroepsverenigingen en registers? Waar staat het NLQF voor en wat is er tot nu toe bereikt?

In een live webinar op maandag 14 oktober 2023 (15.30 - 16.30 uur) gaan de adviseurs van het Nationaal Coördinatiepunt NLQF in op deze en andere vragen over het nut en de noodzaak van het NLQF.

Aanmelden kan via het online aanmeldformulier.