Skip to main content
  • ACTUEEL

  • ACTUEEL

  • ACTUEEL

Nieuwsbrief ontvangen?

Duidelijkheid over opleidingsniveaus met NLQF! Voorlichtingsbijeenkomst NLQF | 6 juni 2024

27 februari 2024

Op donderdag 6 juni 2024 (10.00 - 12.30 uur) organiseert het NCP NLQF een voorlichtingsbijeenkomst (gratis) over het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF. Deze bijeenkomst is voor alle partijen die in Nederland private kwalificaties aanbieden. Denk aan particuliere opleiders, branches, sectoren, werkgevers, examenbureaus en contractafdelingen van roc’s of hogescholen. Het voordeel van NLQF is dat vergelijking met andere - ook reguliere - opleidingen in binnen- en buitenland mogelijk wordt. We leggen uit hoe kwalificaties of opleidingen een NLQF-niveau kunnen krijgen. Meer dan 60 opleiders werken al met NLQF-niveaus en er zijn al 253 kwalificaties ingeschaald! Bekijk het NLQF-register.

NCP NLQF x NRTO – Webinar Nederlands Kwalificatieraamwerk

06 mei 2024

Op 27 mei van 15.30 – 16.30 uur organiseren de NRTO en het NCP NLQF een webinar over het Nederlands Kwalificatieraamwerk (NLQF). Dit webinar is bedoeld voor alle aanbieders van private kwalificaties – particuliere opleiders, maar bijvoorbeeld ook branches, werkgevers en examenbureaus. We gaan in op wat NLQF inhoudt, wat de meerwaarde ervan is, en hoe inschaling in NLQF past binnen een Leven Lang Ontwikkelen. Op dit moment zijn er al 253 kwalificaties ingeschaald. Op de website van het NCP NLQF kunt u het register met deze opleidingen inzien.

Mijlpaal! Wetsvoorstel NLQF aangenomen door Tweede Kamer

10 april 2024

Dinsdag 9 april heeft de Tweede Kamer ingestemd met het wetsvoorstel om NLQF in de wet te verankeren. En er werd een belangrijk amendement verworpen. Nu op naar de Eerste Kamer!