Vacature: Het NCP NLQF zoekt een lid voor de Programmaraad

Het Nationaal Coördinatiepunt (NCP) NLQF is een onafhankelijke organisatie die zorgt voor de invoering van het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF in Nederland. Een van de hoofdtaken is de inschaling in het NLQF (en EQF) van niet door de overheid gereguleerde kwalificaties (www.nlqf.nl). Daarnaast is het verzorgen van informatie en communicatie over het NLQF van belang. Vanaf februari 2020 zoekt het NCP NLQF een lid voor de Programmaraad. Dit in verband met het verloop van de benoemingsperiode van een van de huidige leden.

Om het proces van inschaling kwalitatief vorm te geven zijn er een Programmaraad en twee Commissies, te weten de Commissie Kwaliteit en de Commissie Inschaling, binnen het NCP werkzaam. Hierin hebben onafhankelijke personen met specifieke expertise zitting. De samenstelling van de Programmaraad, beide Commissies en groep van experts, is openbaar en staat vermeld op de website van het NLQF, https://nlqf.nl/over-nlqf-eqf.

De taken van de Programmaraad NLQF
De Programmaraad is verantwoordelijk voor alle besluiten over de validiteit van aanvragende organisaties en inschaling van niet door de overheid gereguleerde kwalificaties. De Programmaraad vergadert 5 keer per jaar (dagdeel) en 2 keer per jaar vindt er een gezamenlijk overleg plaats met de Commissie Kwaliteit en Commissie Inschaling. De leden van de Programmaraad vormen een klankbord en adviesgroep voor het NCP NLQF ten aanzien van de ontwikkelingen en implementatie van het NLQF in Nederland. Van de leden wordt verwacht dat ze het NLQF verder kunnen brengen in Nederland.

Korte profielschets leden Programmaraad NLQF:

  • Teamspeler, gezien de samenstelling van de Programmaraad gaat de voorkeur uit naar een vrouwelijke kandidaat.
  • Ervaring in het bedrijfsleven, bij voorkeur vanuit HR in een grote organisatie op MT/Directie niveau.
  • Expertise in het kader van opleiding en ontwikkeling.
  • Affiniteit met het formele en non-formele onderwijs.
  • Ervaring met en inzicht in het beoordelen van niveaus van kwalificaties.
  • Strategisch netwerken binnen en buiten het onderwijsveld.
  • Maatschappelijke betrokkenheid.
  • Politieke sensitiviteit.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Programma directeur van het NCP NLQF, Tijs Pijls, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Belangstelling: stuur uw CV en motivatie voor 1 november 2019 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van vacature lid Programmaraad.

Share This